Training: kindermassage. 

Bij kindermassage gaat het om een zachte en ontspannende aanraking. Kindermassage zorgt ervoor dat kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen.

Studies wijze uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD, ADD en aan autisme verwante stoornissen.

Aanraken is één van de belangrijkste levensbehoeften van de mens. Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst, leerproblemen, sociale problemen en lage immuniteit.

Doordat op jonge leeftijd kinderen / baby’s te gaan masseren, zal een kind zich ondersteund voelen. Je kan een kind met massage ondersteunen in zijn of haar proces. Veel professionals zijn ervan overtuigd dat intensief contact voor baby’s tijdens de eerste levensmaanden van belang is. Echter is dit net van zo groot belang gedurende de eerste levensjaren en erna. 

Tijdens deze training leer je de kindermassage in diverse settingen toe te passen. Zo kun je klassikaal massagespelletjes inzetten om de onderlinge band te versterken en grenzen te leren stellen. Als ook in een 1 op 1 setting waarin de masseur in de eigen praktijk of aan huis kindermassage komt verzorgen. Tevens is het mogelijk om workshops kindermassage te geven aan ouders zodat deze het thuis kunnen inzetten tijdens bijvoorbeeld het bed ritueel. 

Duur van de training:

1 dag van 10:00 - 16:00

Niveau van de training:

Mbo 3

Investering:

€325

Opleidingsdata: 

22 April 2023 , 10 Juni 2023.

Onderwerpen die aan bod komen:

- Theoretische achtergrond met de betrekking tot kindermassage.

- Ontwikkelingen van een kind. 

- Respectvolle benaderingswijzen.

- Diverse vormen van kindermassage, lichaamsmassage op de massagetafel, massage spelletjes, massage verhalen etc.

- Het vorm geven van kindermassage in de eigen praktijk. 

- Marketing.

Benodigdheden: 

- Comfortabele kleding. 

- 2 strandlakens.

- 1 persoons hoeslaken. 

- Gastendoekje. 

- Lunch, (koffie - thee en versnapering worden verzorgd)

Boeken die nodig zijn:

Helende kindermassage van Heidi Velten en Bruno Walter.