Training: zwangerschapsmassage. 

Wil jij graag zwangeren een heerlijk moment van ontspanning bieden? Dan is deze training zeker iets voor jou! 

Tijdens deze training zwangerschapsmassage leer jij zwangeren in zijligging, buikligging en zittend een fijne ontspanningsmassage te geven. Ook leer je werken met diverse middelen die ontwikkeld zijn voor het ondersteunen tijdens de massage. Je krijgt kennis over welke massage oliën geschikt zijn en op welke signalen jij alert moet zijn. 

Een zwangerschap is voor een vrouw een hele mooie bijzondere periode. Echter fysiek en mentaal kunnen er heel wat uitdagingen ontstaan waardoor een zwangerschapsmassage een fijne ondersteuning kan geven. 

Zwangerschapsmassage werkt ontspannend en maakt spieren soepeler. Het  stimuleert de bloedcirculatie wat zowel een gunstig effect heeft voor de zwangere als voor de ongeboren baby. Daarnaast zorgt het ervoor dat de ademhaling dieper wordt en het hoofd even helemaal tot rust komt.

In de eerste drie maanden zorgt de zwangerschapsmassage ervoor dat de zwangere zich weer fitter voelt. Verlicht het hoofdpijn en kan het bijdragen aan verlichting van misselijkheid.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen ontstaan. Massage verlicht die klachten en daardoor zal er meer comfort zijn voor de zwangere.

De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit is te merken aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Verder is het veel voorkomend dat het lichaam vocht vasthoudt en dat slecht slapen voorkomt. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.

De massage zorgt er ook voor dat de zwangere even stilstaat bij alle veranderingen in het lichaam, daardoor wordt de zwangere zich bewuster van de baby in de buik. Wat een positief effect heeft op de hechting tussen moeder en kind. 

Er is onderzocht dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op betere nachtrust, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat met behulp van zwangerschapsmassages het percentage vroeg geboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

Inhoud:

  • Basisgrepen massage
  • Zwangerschapsmassage in zijligging
  • Zwangerschapsmassage op een stoel
  • Massage op een prenatale zwangerschapstafel of body Cushion
  • De intake
  • Massageoliën
  • Etherische oliën
  • Veranderingen in het lichaam

Voor wie:

Voor iedereen die de zwangere vrouw wil begeleiden tijdens haar zwangerschap aan de hand van de massage. Ervaring met masseren is niet verplicht, maar zeker wel een voordeel.

Duur van de training:

3 avonden of 2 weekend dagen. 

Niveau van de training: 

Het niveau is MBO 3-4, als vooropleiding is aantoonbare massage ervaring vereist.  De docentenopleiding babymassage geeft een gedegen ondergrond. 

Investering: 

€395,-

Cursusdata: 

- Zaterdag 12 en zondag 13 November.

- Zaterdag 18 en zondag 19 Februari.   

Inloop vanaf 9:30. - Trainingsdagen duren van 10:00-16:00.

Benodigdheden: 

- 2 grote badlakens. 

- 2 gastendoekjes.

-1 persoons hoeslaken bij voorkeur van badstof.

- comfortabele kleding. 

Inclusief:

Koffie - thee en een versnapering. 

Docent: Margreet Enting.